Skip to content Get in touch

Contact form

Cuckoo Workout application

Suomalainen startup Cuckoo Workout mullistaa taukoliikunnan työpaikalla

Suomalainen startup-yritys Cuckoo Workout julkaisi uuden mobiilisovelluksen, joka tekee taukoliikunnasta työpaikalla hauskaa, tehokasta ja kollektiivista. Pelillinen sovellus kannustaa pitämään vetristäviä taukoja henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin parantamiseksi, sillä työikäinen väki lahoaa muuten työtuoleihinsa. Käyttäjät ovat kertoneet. että sovellus tuo työpäiviin tehokkuutta, virkeyttä ja sosiaalisuutta sekä vähentää sairauspoissaoloja.

Sovellus ohjaa lyhyiden videoiden avulla tekemään liikkuvuusliikkeitä esimerkiksi niska-hartiaseudulle ja alaselälle sekä mindfulness-harjoituksia. Sovelluksessa voi myös kilpailla työkavereiden kanssa ja haastaa kollegoita. Suorituksista kertyy pisteitä, joita kartuttamalla voi voittaa kuukausittain palkintoja. Sovellus toimii nettiselaimessa, mutta mobiilisovellukselle oli tarve, sillä moni käyttää palvelua etätöissä ja työmatkoilla. Cuckoo Workout suunnitteli ja toteutti mobiilisovelluksen yhdessä digitaalisia ratkaisuja tarjoavan Exove Oy:n kanssa.

2018_01_31_Cuckoo_Workout_web

Cuckoo Workoutin toimitusjohtaja Veera Lehmonen uskoo, että hyvän työkyvyn säilymisellä on yhteiskunnallisia vaikutuksia: “Suositus, eli 30 minuutin päivittäinen liikunta, voi olla haaste esimerkiksi ruuhkavuosien keskellä. Myös liikuntaan tottumattomille siihen voi olla iso kynnys. Tulevaisuuden kannalta on kuitenkin ehdottoman tärkeää, että liikkuu päivittäin. Taukoliikunnalla ja aktivoimalla työmatkoja puolituntisen saa kätevästi täyteen jo työpäivän aikana.”

Työterveyslääkäri ja kipututkija Helena Miranda allekirjoittaa taukoliikunnan positiiviset vaikutukset: “Jo 20 minuuttia vähemmän istumista päivässä vaikuttaa lihaksiin. Säännöllinen seisomaannousu lisää lihasten aktiivisuutta. Yli miljoona suomalaista kärsii kivuista. Meillä on maailman eniten sairauspoissaoloja kipujen takia.”

2018_01_31_Cuckoo_Workout_web

Sovelluksessa on yli 400 fysioterapeutti Sini Korhosen suunnittelemaa videota. “Taukoliikunta tuo istumatyöhön tärkeän tauon, jonka aikana jännittyneellä lihaksistolla on mahdollisuus elpyä yksipuolisesta rasituksesta. Lihaksisto rentoutuu, sekä heikentynyt verenkierto ja aineenvaihdunta tehostuvat,” Korhonen kertoo.

Cuckoo Workout -mobiiliapplikaatio on saatavilla sekä Androidille että iOS-laitteille. Sovelluksessa on kahden viikon ilmainen kokeilujakso. Palvelu on tällä hetkellä käytössä noin 80 yrityksessä ja käyttäjiä on jo noin 11 000.

Exove auttaa asiakkaitaan kasvattamaan digitaalista liiketoimintaansa. Yrityksessä työskentelee noin 90 asiantuntijaa, ja sen toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Oulussa, Tampereella, Tallinnassa, Lontoossa ja Singaporessa. 

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

Minttu Manninen
Markkinointipäällikkö/Cuckoo Workout
0443286364 tai minttu@cuckooworkout.com

Other thoughts

More thoughts