Skip to content Get in touch

Contact form

Exove_nenapaiva

Nenäpäivä näkyy myös verkossa

Marraskuussa punainen nenä ei kerrokaan lähestyvästä talvesta, vaan Nenäpäivästä, joka on jo nurkan takana. Suomen suurinta hyväntekeväisyystapahtumaa vietetään 10.11.2017, ja sitä varten on myös viritelty Nenäpäivä -sivustoa huippuiskuun. Exove ja Nenäpäivä ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2013 saakka ja Exove tukee tänäkin vuonna Nenätoimistoa sivuston kehittämisessä ja käytössä, jotta tämä tärkeä viestinnän työkalu ja lahjoituskanava saavuttaisi vuosi toisensa jälkeen täyden potentiaalinsa.

Nenäpäivän lähestyessä myös sivuston kävijämäärät kasvavat, ja Nenäpäivän suoran TV-lähetyksen aikana kävijöitä saattaa olla useita kymmeniä tuhansia. Tällöin sivuston tulee pystyä kestämään suuria piikkejä kävijämäärissä ja säilyttämään latausnopeus sujuvan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Tähän on varauduttu Varnish Cache -välimuistin avulla. Suuri osa lahjoituksista hoidetaan Nenäpäivä -sivuston kautta, joten kaikki riskit sivuston kaatumiseksi on minimoitava.

Yhä suurempi osa sivuston kävijöistä myös käyttää sivustoa mobiilissa, jolloin sisällön tulee skaalautua mobiiliin moitteettomasti. Mobiilioptimointi onkin ollut sivuston kehityksessä mukana vuodesta 2014 saakka. Ajan kuluessa myös Nenäpäivän brändi ja visuaalinen ilme ovat muuttuneet, ja brändiuudistusta tehtiin täydellä tohinalla vuonna 2016. Tällöin Nenäpäivää edustivat suomalaiset julkisuuden henkilöt kuten Robin ja Bull Mentula. Tänä vuonna Nenäpäivän sanomaa julistavat lapset.

Lahjoittamisestakin on tehty tänä vuonna erityisen helppoa. Lahjoitustapoja on monia verkkopankista lahjoituspuhelimeen. Tänä vuonna myös OP:n kehittämä lahjoitusbotti palvelee kävijöitä Facebookissa opastaen lahjoitusprosessin läpi.

Palkitsevaa kehittämistä

Yksi Nenäpäivä sivuston kehittäjistä, Suvi Napola aloitti Exovella toukokuussa 2017 trainee program -ohjelmassa harjoittelijana ja on sittemmin jäänyt opintojen ohelle töihin Exovelle. Suvin ensimmäisiin projekteihin kuului työskentely Nenäpäivä -sivuston parissa. Pyysimme Suvia kertomaan miltä hyvän levittämisen parissa työskentely on tuntunut ja millaisia uudistuksia sivustolle on tehty tänä vuonna:

Millaisia uudistuksia olet toteuttanut Nenäpäivä -sivustolle?

Suvi: “Pääasiassa olen työstänyt sivuston ulkoasua, suurimpia muutoksia olen tehnyt etusivun uuden navigaation, yrityssivun ja materiaalipankin ulkoasun muodossa. Näiden lisäksi sivustolle on tehty lukuisia muita pienempiä muutoksia ja uudistuksia.”

Oliko toteutuksessa haasteita ja miten ratkaisit ne?

Suvi: “Nenäpäivä -projekti on tuonut mukanaan paljon uutta opittavaa ja välillä uusien teknologioiden käyttäminen on ollut hyvinkin haastavaa. Näissä tilanteissa olen aina saanut kuitenkin apua projektiryhmältä, tiimiläisiltäni – tai oikeastaan keneltä vaan keneltä olen kysynyt! Jotain ongelmia olen ratkonut myös yhdessä muiden traineeden kanssa, joka on myös ollut tosi hauskaa ja hyödyllistä. “

Mikä tässä projektissa on palkitsevaa?

Suvi: “Paras fiilis joka kerta on kyllä se kun saa tiketin valmiiksi ja asiakas on tyytyväinen. Palkitsevaa on myös se kun pystyy olemaan Nenäpäiväläisille avuksi jos heillä tulee jotakin kysyttävää.”

Suvi kertoo myös olleensa todella iloinen siitä, että on päässyt juuri Nenäpäivä-projektiin mukaan – ja se taitaa näkyä Nenäpäivä-organisaation väellekin. Nenäpäivän markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tiina-Rakel Liekki kuvailee Suvin työn jälkeä:

“Suvin työskentely Nenäpäivä-projektissa oli korvaamattoman arvokasta. Suvista oli valtavasti apua sekä verkkosivu-uudistuksessa että uuden henkilöstön opettamisessa verkkosivujen käyttämiseen. Suvin asenne pelastaa usein päivän. Hän on sekä ripeä, että tehokas, mutta myös hyvä kommunikoimaan asiakkaiden kanssa. Suvin koulutus auttoi ajamaan uutta henkilöstöä sisään Drupalin saloihin. Sekä tarjosi vanhallekin henkilöstölle mahdollisuuden ymmärtää paremmin sisällönhallintajärjestelmän mahdollisuudet. “

Monta tapaa osallistua

Nenäpäivän ideana on kerätä varoja hyväntekeväisyyteen huumoria hyödyntäen. Osallistua voi yksityishenkilönä tai yrityksenä. Osa yrityksistä on Exoven lailla Nenäpäivän kumppaneita, mutta osallistua voi muutenkin, esimerkiksi perustamalla oman Nenätiimin, joka kerää lahjoituspottia yhdessä tai järjestämällä erilaisia Nenäpäivä-tempauksia työpaikalla. Nenäpäiväkulttuurin vieminen työpaikoille voi tuntua aluksi hassulta, mutta pieni hassuttelu tekee varmasti hyvää monelle organisaatiolle ja yhteishengelle. Exovella Nenäpäivän juhliminen on muodostunut jo perinteeksi ja tänä vuonna Nenäpäivää vietetään sisäisesti afterwork-hengessä. Nenäpäivänä myös leikkimielinen kisailu on sallittua: Exovella nokitellaan parhaillaan siitä, mikä tiimi lahjoittaa eniten.

Haasta sinäkin työkaverisi lahjoittamaan. Exove toivottaa Nenäkästä viikkoa kaikille!

Nenäpäivä-säätiön Nenäpäivä-kampanja on Suomen suurin yksityinen hyväntekeväisyystapahtuma, joka kerää varoja kehitysyhteistyöhön ja edistää globaalia oikeudenmukaisuutta viihteen ja yhteisen kansanliikkeen voimalla. Nenäpäivä.fi-sivuston tarkoituksena on tarjota tietoa Nenäpäivästä sekä ennen kaikkea osallistaa vierailijoita kampanjaan ja varainkeruuseen.

Other thoughts

More thoughts

Related services

  • Digital marketing

    Digital Marketing

Related industries

  • Case Linnanmäki

    Non-profit

Platforms