Grand One 2012

Paras kuluttajapalvelu

Paras B2B-palvelu

Paras UX

Osapuolet

Asiakas:P2S Media Group Inc.
UX:Idean, Nordkapp, Exove Design, Latomo Design
Markkinointi:Ezpa
Lokalisointi:Lingsoft, Latomo Design
Ohjelmistokehitys:  Exove, Rakettitiede, Kinetik, Partaheikki Technologies
Ohjelmistotestaus:Tesnet, Exove, Ixonos

Aikataulu

Yhtiö perustettu29.4.2010
Projektin kick-off1.11.2010
Scoopshot.com julkaistu14.2.2011
Ensimmäiset kuvat myyty14.2.2011

Lataa sovellus

"Paras keksintö iPhonen jälkeen" iTunes AppStore kommentti

Luova idea

Scoopshot tarjoaa kaikille iPhone- ja Android-älypuhelinten omistajille tilaisuuden tienata rahaa ottamalla ja myymällä uutiskuvia. Asiakkaina ovat mediat ympäri maailman. Mediat voivat ostaa storeen lähetettyjä tuoreita tapahtumakuvia tai lähettää kuvaajille paikkasidonnaisia tehtäviä haluamistaan aiheista. Kuvaajat saavat tehtävistä push notifikaation puhelimiinsa. Kuvat ovat myynnissä 48 tunnin ajan ja käyttäjät saavat itse määrittää hintapyynnön otoksilleen.

Palvelu on kuvaajille ilmainen, asiakasmediat maksavat ainoastaan kuvien käyttöoikeuksista. Scoopshot varmistaa prosessin sulavuuden hoitamalla sopimusasiat ja maksuliikenteen asiakkaan ja kuvaajan välillä. Käyttö on helppoa kaikille osapuolille.

Strategia

Scoopshot hyödyntää älypuhelinten laajaa levinneisyyttä ja crowdsourcing-periaatteita. Palvelun avulla kuka tahansa voi ansaita rahaa ja saada kuviaan julkaistuksi merkittävissä medioissa ympäri maailman – tarvitaan vain sopiva älypuhelin ja silmää hyvälle kuvalle.

Asiakasmediat saavat palvelun kautta uniikkia ja tarpeitaan vastaavaa kuvamateriaalia helposti ja kustannustehokkaasti. Tarjontaa voi selata kätevästi Scoopshot Store -palvelussa ja haluamansa kuvan voi ostaa käyttöönsä saman tien. Jatkossa palvelu kattaa myös ammattikuvaajat ja tarjoaa mahdollisuuden järjestää kuvauskilpailuja markkinointitarkoituksiin. Asiakkaille tarjotaan näin täysi paletti: crowdsourcingin edut, maailmanlaajuinen freelancer-verkosto ja uusia mahdollisuuksia tehdä markkinointia.

Vaivaton käytettävyys on tärkeässä osassa sekä kuvaaja- että asiakastoteutuksessa. Näin palvelu on saanut nopeasti sekä laajan kuvaajaverkoston että vankan asiakaspohjan ympäri maailman.

NYT Liite teetti kuvatehtävän Flow Festivaaliesta, 160 kuvasta julkaistiin 11

Toteutus

Käyttäjät lataavat älypuhelimeensa ilmaisen Scoopshot-sovelluksen, jolla voi sekä ottaa kuvia että lähettää ne myytäväksi palveluun. Jos asiakkaat pyytävät palvelun kautta kuvia käyttäjän lähialueelta, siitä kerrotaan push-ilmoituksella. Käyttäjä määrittää kuvilleen hintapyynnön, ja jos kuvan julkaisuoikeudet ostetaan, siitä maksetaan korvaus käyttäjän Scoopshot-tilille. Rahat voi milloin tahansa tilittää omalle pankkitilille.

Sekä mobiilisovelluksen että Scoopshot Storen käyttökokemukseen on kiinnitetty paljon huomiota ja niitä on hiottu Suomen parhaiden UX-asiantuntijoiden kanssa.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi iPhonelle ja Androidille täältä: http://www.scoopshot.com/mobile-photographers/. Palvelun käyttäminen vaatii rekisteröitymisen.

Median näkymä globaaliin kuvavirtaan Scoopshot Storessa

Tulokset

Helmikuun 2012 alussa, noin vuosi lanseerauksen jälkeen, palvelulla oli yli 41 000 käyttäjää 143 eri maassa. Nykysopimusten pohjalta tehdyn ennusteen mukaan 250 000 käyttäjän raja menee rikki kesään 2012 mennessä. Kuvia palveluun on lähetetty yli 130 000, joista on ostettu yli 75 000. Innokkaimmat kuvaajat ovat tienanneet palvelun kautta jo tuhansia euroja.

Yhteistyökumppaneina on useita merkittäviä medioita ympäri maailman: Scoopshot on mm. tehnyt 19 maata kattavan yhteistyösopimuksen Metro-lehden kanssa. Scoopshotin mobiilisovellus on saanut erittäin paljon myönteistä palautetta käytettävyydestään niin asiakkaiden kuin median arvioissa ( esim. Tanskan aamu TV:n lähetyksessä (Go Morgen Danmark ) sovellus sai 6 tähteä / 6 tähdestä).

"Auto maksoi 2990€ ja tällä hetkellä olen tienannut Scoopshotilla verojen jälkeen 3044€. Ei tämä auto ole mikään Porsche, mutta pääsen sillä paikasta toiseen kuvaamaan. Sanomattakin selvää, että en ole lopettamassa kuvaamista tähän!" Janne