Skip to content Get in touch

Contact form

Exove Ventures -aamiaisseminaari: Notkeutta uusiin liiketoimintoihin sisäisillä startupeilla

Yritykset joutuvat uudistamaan toimintamallejaan pysyäkseen kilpailukykyisinä ja mahdollistamaan kasvun. Kokeilukulttuurin avulla pystytään kehittämään uusia liiketoimintamalleja ketterästi, mikä sinällään ei ole uutta. Matkaa on kuitenkin vielä jäljellä – nyt jos koska on hyvä aika ottaa oppia toteutuneista projekteista ja hakea vauhtia oman liiketoiminnan notkeuttamiseen.

Tule kuulemaan OP:n menestystarinaa siitä, miten he ovat kehittäneet uusia palveluita sisäisinä kiihdyttämöinä. Lisäksi Supercellin taustalla toiminut pääomasijoittaja Timo Ahopelto kertoo vinkit huipputiimin valintaan. Luvassa myös Janne Kalliolan näkökulma yhteisöjen merkityksestä kasvun mahdollistajana.

Tilaisuus on maksuton ja se pidetään Exoven toimistolla Ruoholahdessa 6.6. klo 8.30-10.

Ohjelma:

8.30 Aamiainen

9.00 Tilaisuus alkaa

Kill your darlings -prosessi: Masa Peura, johtaja, OP Ryhmä

Sisäisen startup-kiihdyttämön tehokkuus on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Siihen kuuluu olennaisena osana time to market -prosessin optimointi ja elinkelvottomien projektien mahdollisimman nopea lopettaminen. Tässä esityksessä tuodaan esiin OP Labin oppeja kehitysmallista, joka vastaa molempiin tarpeisiin.

Oikean tiimin merkitys: Timo Ahopelto, Founding Partner, Lifeline Ventures

Startup-maailmassa kaikkia menestyneitä yrityksiä yhdistää toimiva tiimi, jossa on oikea määrä intoa ja osaamista ja jossa jäsenet tukevat toisiaan omilla vahvuuksillaan. Sama pätee myös uuden liiketoiminnan synnyttämiseen isomman yrityksen sisään. Käyn esityksessäni läpi toimivien tiimien tyypillistä koostumusta ja ihmisten piirteitä.

Voimaa yhteisöistä: Janne Kalliola, toimitusjohtaja, Exove

Mitään liiketoimintaa ei kehitetä umpiossa ja monelle uudelle liiketoiminnalle on olennaista saada nopeasti riittävästi käyttäjiä, jotta skaalautumiseen perustuva liiketoiminta saadaan käyntiin. Jo olemassa olevien yhteisöjen valjastaminen on hyvä tapa saada käyttäjiä. Esityksessä kuvataan yhteisöjen toimintaa ja avataan tapaa, jolla kaupallinen toimija voi tulla hyväksytyksi osaksi yhteisön toimintaa ja saada hyötyä yhteisöstä.

10.00 Keskustelua ja verkostoitumista, tilaisuus päättyy 10.30.

  • Puhujat:

  • Masa Peura
    Masa on toiminut viimeiset kolme vuotta OPn uusien liiketoimintojen, OP Labin ja innovaatiotoiminnan parissa ja vastaa nykyään OP Ryhmän maksamisen, tilien ja taloudenhallinnan palveluista. Ennen OPlle siirtymistä hän toimi Sanoman Suomen toimintojen strategia- ja digijohtajana.
  • Timo Ahopelto
    Timo on työskennellyt useilla eri toimialoilla aina biotekniikasta sovelluksiin, digitaaliseen mediaan ja prosessiteknologiaan. Timo on myös pääomasijoitusyhtiö Lifeline Venturesin toinen perustajajäsenistä.
  • Janne Kalliola
    Janne on Exoven toimitusjohtaja ja perustaja. Työssään hän auttaa yrityksiä kasvuun digitaalisin keinoin. Lisäksi Janne on ollut aktiivisesti mukana erilaisissa yhteisöissä kuten Drupal Association:issa, joka on yksi maailman suurimmista avoimen lähdekoodin yhteisöistä.