Kilpailukykysopimus Exovella: panostamme koulutukseen, avoimeen lähdekoodiin ja asiakkaisiin

Exove_kilpailukykysopimus

Kuten monessa muussakin yrityksessä Suomessa, kävimme henkilökuntamme kanssa neuvottelut loppusyksystä kilpailukykysopimuksen toteuttamisesta Exovella.

Lähtökohtaisesti olemme mukana talkoissa nostamassa Suomen kilpailukykyä. Tämä maa on antanut meille paljon ja nyt on aika antaa takaisin. Kuitenkin jokainen yritys on yksilöllinen, ja siksi lähdimme suunnittelemaan yhdessä Exoven näköistä ja makuista mallia.

Näissä keskusteluissa teknologiajohtajamme Kalle Varisvirta ehdotti lisätyöajan jakamista vastaavalla tavalla kuin aika jakaantuu ihmisten elämässä: yksi kolmasosa tehdään töitä, toinen harrastetaan ja kehitytään ja viimeinen kolmasosa nukutaan. Kalle ehdotti kuitenkin nukkumisen vaihtamista meille hyvin tärkeään avoimen lähdekoodin kehittämiseen, koska meillä työskennellessä ei kerry univelkaa - vaan työt tehdään työaikojen puitteissa.

Eli kohennamme henkilökuntamme ja sitä kautta Exoven, asiakkaidemme ja koko maan kilpailukykyä seuraavasti:

  • 1/3 työajan pidennyksestä käytetään asiakastyöhön.
  • 1/3 pidennyksestä käytetään koulutukseen, joko koulutusten pitämiseen tai niihin osallistumiseen. Exove järjestää suuren määrän sisäisiä koulutuksia jo nyt ja lisäksi käymme useissa ulkopuolisissa tilaisuuksissa. Lisäämme tätä aikaa nyt kahdeksalla tunnilla vuodessa.
  • Ja viimeinen 1/3 käytetään avoimen lähdekoodin projekteihin. Tämä voi olla esimerkiksi Drupal-moduulin tai WordPress-teeman koodaamista, tapahtumien järjestämistä tai niihin osallistumista, tai muuta avoimen lähdekoodin yhteisöä hyödyttäviä asioita.

Koska meillä on täysin liukuva työaika ja jokainen työntekijämme saa järjestellä omat tulemisensa ja menemisensä vapaasti, työaikaa saa pidentää haluamallaan tavalla. Emme halunneet pakottaa ketään uhraamaan arkipyhiä tai iltojaan, koska ne voivat olla erityisen tärkeitä henkireikiä esimerkiksi perheellisille tai opiskelijoille. Samoin koulutuksen ja avoimen lähdekoodin työn voi tehdä kertaistumalta tai ripotella pitkin vuotta, kumpi on helpompaa tai kummalla tulee isompi vaikutus. Tässäkin asiassa luotamme työntekijöihimme, emmekä anna tätä kummempia ohjeita.

Henkilökunnan kanssa sovittiin, että yritys tarkkailee sopimuksen hengen toteutumista. Haluamme näin varmistaa, että kaikki lisäaika ei vahingossa karkaa asiakastyöksi - se on nimittäin kivaa, ja sitä on riittävästi, joten helposti sitä tulee tehtyä, ja muut asiat jäävät vähemmälle huomiolle.

Lopputuloksena saatiin aidosti Exoven näköinen ratkaisu, jonka fokuksena on kilpailukyvyn kehittyminen osaamisen ja osallistumisen kasvattamisen kautta. Tästä on hyvä lähteä vuoteen 2017.

Janne Kalliola
CEO, Exove

Add new comment

Plain text

Fill in the blank.