Blog

Olemme muuttaneet / We have moved

Olemme muuttaneet aiempaa suurempiin ja hienoimpiin tiloihin. Konttorimme on edelleen Ruoholahdessa ja ainoastaan talonnumero vaihtuu.

Uusi osoitteemme on: Tammasaarenkatu 3, 00180 Helsinki. Puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Uudesta konttoristamme on hienot merimaisemat, katso kuvat alla.

We have moved to bigger and better premises. Our offices are still located in Ruoholahti and only the building number changes.

Our new address is: Tammasaarenkatu 3, 00180 Helsinki, Finland. Phone numbers do not change.

Haemme sovelluskehittäjää

Päivitys 7.1.2008: hakuaika on päättynyt. Kiitoksia kaikille hakijoille, olemme teihin yhteydessä pikapuolin.

Haemme ohjelmistokehittäjää toteuttamaan asiakkaidemme Internet-palveluja.

Mikäli olet kiinnostunut teknologioista Web 2.0:n takana, käy lukaisemassa ilmoitus ja laita postia tulemaan. Tarjoamme näköalapaikan alan kehitykseen Suomessa.

Jos nyt auki oleva paikka ei vastaisikaan osaamistasi, voit aina laittaa avoimen hakemuksen osoitteeseen jobs@exove.fi. Olemme jatkuvasti kiinnostuneita löytämään ns. hyviä tyyppejä.

Haemme PHP-ohjelmoijaa

Päivitys 20.10.2007: hakuaika on päättynyt. Kiitoksia kaikille hakijoille, olemme teihin yhteydessä pikapuolin.

Olemme hakemassa PHP-ohjelmoijaa tuottamaan asiakkaidemme Internet-palveluja.

Mikäli osaat PHP:n ja MySQL:n kuin omat taskusi, hallitset XHTML:n hyvin ja JavaScriptistä ainakin alkeet, tutustu työpaikkaan tarkemmin avoimet työpaikat -sivulla ja laita hakemus tulemaan osoitteeseen jobs@exove.fi

Minor update to Jaiku widget

The Jaiku Dashboard widget for Mac OS X got a minor update today. Jaiku has added an extra set of icons to accompany posts and now the widget has all new cool icons as well.

The once selected icon can be removed from the new post by clicking it once. Also the icon selection menu can be closed by clicking the cross at the lower right corner of the menu.

Go to Widget download page to get yours.

Web 2.0 -sovelluskehittäjä haussa

Päivitys 9.10.2007: hakuaika on päättynyt. Kiitoksia kaikille hakijoille, olemme teihin yhteydessä pikapuolin.

Haemme alati kasvavaan joukkoomme osaavaa Web 2.0 -sovelluskehittäjää suunnittelemaan ja toteuttamaan asiakkaidemme web-palveluja.

Mikäli olet kiinnostunut Web 2.0:sta ja siihen liittyvistä ilmiöistä, teknologioista ja konsepteista, käy lukaisemassa ilmoitus ja laita postia tulemaan. Tarjoamme näköalapaikan alan kehitykseen Suomessa.

Kuinka kirjoitan hyvää blogia

Yritysblogin menestykseen tarvitaan monen eri asian loksahtamista paikoilleen. Blogin aiheiden täytyy olla kiinnostavia ja hyvää kieltä, blogi pitää olla löydettävissä.

Blogin sisällöllä ja kirjoitustavalla on selkeä vaikutus ihmisten viihtyvyyteen kirjoitusten parissa.

Alla muutamia ohjeita, jotka olemme havainneet toimiviksi useissa eri blogeissa:

Jaiku Widget with Posting Capabilities

The second generation Jaiku Dashboard Widget is now available for downloading on our Jaiku Widget page.

Jaiku widget screengrab

The widget is now able to read the latest Jaikus from you and your contacts. Posts can have icons, too. And the widget can be collapsed into posting only mode to save precious screen space in smaller displays.

Yritys 2.0

Yritys 2.0 on mielenkiintoinen kirjaprojekti, jonka tavoitteena on kuvata yritysten uusia, entistä avoimempia toimintamalleja. Yhteisöllisyyttä ja sosiaalista mediaa.

Viime vuosien teknologinen murros on muokannut ihmisten kommunikointitapoja enemmän kuin moni yritys arvaakaan. Perinteiset toimintatavat voivat kohdata vastarintaa avoimeen verkkoviestintään tottuneissa työntekijöissä. Vastaavasti avoimuuden edut jäävät helposti tavoittamatta yritysmaailmassa.

Taloussanomat avautuu kohti yhteisöä

Taloussanomat.fi on avannut toimittajiensa artikkelit Creative Commons -lisenssillä kaikkien käytettäväksi. Hieno ja hatun nostamisen arvoinen teko Sanomilta.

Jokaisen artikkelin perässä on pieni lisenssilaatikko, jossa kerrotaan lyhyesti lukijoiden oikeudet käyttää artikkelia. Artikkelin lähteestä riippuen lisenssi vaihtelee, koska Taloussanomat ei voi tietenkään vaikuttaa heidän sisällön lisenssiointiehtoihinsa.

TV ja Internet-yhteisöt

Perinteisesti yksin tai perhepiirissä seurattaviin medioihin, eli käytännössä televisioon ja radioon, voidaan tietyissä tapauksissa yhdistää Internet-palvelu rikastuttamaan käyttökokemusta.

Hyvä esimerkki tällaisesta toiminnasta oli viime viikonlopun Euroviisujen aikainen Jaiku.comin Euroviisu-kanava, jolla televisiosta viisuja seuranneet ihmiset pystyivät jakamaan omia tuntemuksiaan ja kokemuksiaan show'sta.

Kuinka menestyä hakukoneissa, eräs tositarina

Sivuston sijoittuminen hakukoneissa voi olla elämän ja kuoleman kysymys yritykselle. Tippuminen esimerkiksi Googlen hakutuloksissa ensimmäiseltä sijalta toiselle, selaimen alareunan alle tai seuraavalle sivulle voi suorastaan romahduttaa kävijöiden määrän ja sitä myöten liiketoiminnan.

Sijoitustaan voi petrata useilla eri tavoilla, mutta käytännössä tärkeintä on saada sisääntulevia linkkejä ja kirjoittaa osuvaa sisältöä.

Kansalaisjournalismi nousussa

Viimeisten viikkojen aikana kansalaisjournalisteja on hellitty kahdella uudella palvelulla.

A-lehdet oli ensimmäinen tarjoaja www.apureportteri.fi -palvelullaan, jossa kuka tahansa voi kirjoittaa artikkelin periaatteessa mistä tahansa aiheesta. Sivuston jäsentelyä varten on luotu muutama abstrakti yleiskategoria, jonne jutut kirjoitetaan. Parhaat jutut päätyvät lehteen.

Selain käyttöliittymänä

Yhä useampi tietokoneella hoidettava tehtävä on suoritettavissa selaimen kautta ja ihmiset viettävät aikaa ennen kaikkea selaimen parissa käyttäessään tietokonetta -- kirjoitan tätä artikkelia selaimella, mitä ennen luin pari artikkelia selaimella, kävin verkkopankissa yms.

ITViikko: Mobiili 2.0 pirstoo netin

Sain luvan julkaista viime viikon torstaina julkaistun artikkelin Mobiili 2.0:sta.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu 15.2. ja sen kirjoittaja on Kari Kemppainen. Kiitos Kari luvasta julkaista juttu myös täällä.

Mobiili 2.0 pirstoo netin

Mobiili 2.0 on termi, ei ohjelma - mutta mikä se on.

Jos web 2.0 tarkoittaa internetin toista tulemista, mobile 2.0 tarkoittaa internetin tulemista matkapuhelimeen. Mobiili 2.0 pirstoo verkon yksittäisiin matkapuhelimiin mobiiliportaaleiksi, mobiilipalveluiksi, mobiiliuutisiksi.

Mobile 2.0

Torstaina ilmestyneessä ITViikossa on koko aukeaman artikkeli mobile 2.0:sta ja siinä haastatellaan allekirjoittanutta langattoman viestinnän ja web 2.0 -periaatteiden yhdentymisestä.

Artikkeli kannattaa ehdottomasti lukea, jos tuntee mielenkiintoa web 2.0:a tai langatonta viestintää kohtaan. Tulevaisuus on mitä suuremmissa määrin mielenkiintoinen.

Haemme Web 2.0 -sovelluskehittäjää

Päivitys 16.2.2007: hakuaika on päättynyt. Kiitoksia kaikille hakijoille, olemme teihin yhteydessä pikapuolin.

Haemme kasvavaan joukkoomme osaavaa ja innostunutta sovelluskehittäjää suunnittelemaan ja toteuttamaan asiakkaidemme web-sovelluksia.

Mikäli olet kiinnostunut Web 2.0:sta ja siihen liittyvistä ilmiöistä, teknologioista ja konsepteista, käy lukaisemassa ilmoitus ja laita postia tulemaan.

Uusi ilme

Exoven sivuston ilme päivitettiin viikonlopun aikana vastaamaan yrityksen kokonaisilmettä, joten nyt olemme käyntikorteista ja Powerpoint-esityksistä sivustoon asti yhdenmukaisia ja tyylikkäitä.

Samassa yhteydessä päivitimme hieman sisältöä, erityisesti tarjontamme osana ja lisäsimme muutamia selventäviä kuvia. Sivuston rakennetta piti myös muuttaa, mutta Web 2.0:n hengessä pidimme huolen, että kaikki vanhat permalinkit sivustolle toimivat ja johtavat järkevään paikkaan.